rosacea spataders

Relax,
Renew,
Refresh

Veilig
Zonder downtime, zonder brandwondjes

Direct resultaat

Couperose verdwijnt als sneeuw voor de zon

Precisielaser

Doeltreffende, langdurige resultaten.

EVi-vatenlaser geschikt voor couperose, Rosacea, Spataders en bloedspinnetjes

Wij beschikken over de meest geavanceerde vaatlaser om de gebroken bloedvaatjes of couperose te verwijderen. Rosacea en couperose verdwijnen als sneeuw voor de zon. 


Er wordt gebruik gemaakt van een laserpen waarbij het laserlicht precies op het bloedvaatje wordt gericht. De laserstraal geeft dus geen warmte af in de bovenste huidlaag. Dit betekent dat de behandeling vrijwel niet belastend is voor de huid, u krijgt geen wondjes of een onnodige huidreactie. 

Omdat er geen wondjes zijn, mag u direct na de behandeling make-up opbrengen.


Dit lasersysteem laat ons toe om precies en doeltreffend te werken, om direct zichtbaar resultaat te bekomen. Het is toepasbaar op het gezicht (wangen, neus,...) en het lichaam (bv. spataders op de benen)

couperose behandelen

Meest gestelde vragen:

Wat is couperose?

Couperose is de aanwezigheid van meestal talrijke gebroken of uitgezette rode en/of blauwe bloedvaatjes in het gezicht. Het bestaat uit vele (tot ontelbare) zeer kleine, zichtbare bloedvaatjes in de huid in het gelaat die de huid een rode gloed geeft. De vaatjes verdwijnen nooit vanzelf.

Hoe ontstaat couperose?

Hoe couperose precies ontstaat is niet bekend. Men denkt dat het

ontstaat doordat de oppervlakkige adertjes in de huid slapper zijn geworden waarna ze zijn gaan verwijden. Een aantal oorzakelijk factoren of uitlokkende prikkels kunnen hieraan ten grondslag liggen:

·        Erfelijkheid. Couperose komt vaker voor binnen families.
·        Overmatige zonblootstelling
·        Huidtype. Mensen met lichtere huidtypen lijken meer kans te hebben op het krijgen van couperose.
·        Temperatuur-schommelingen
·        Alcoholgebruik

Hoelang duurt de behandeling?

Afhankelijk van de uitgebreidheid van de verwijde vaatjes wordt de behandelduur bepaald. De behandeling van een bloedspinnetje duurt ongeveer een minuut, een bloedvlekje enkele seconden. De behandeling van uitgebreide couperose duurt maximaal een half uur.

Doet het pijn?

In de meeste gevallen wordt een warm en prikkelend gevoel tijdens iedere puls waargenomen. Na de puls trekt dit gevoel direct weg. De behandeling wordt doorgaans goed verdragen, een verdovingscrème is niet nodig.

Wordt mijn huid rood of krijg ik korstjes?

Na afloop van de behandeling treedt lichte roodheid op rondom de bloedvlek, de meeste roodheid trekt meestal met een uur weg. Resterende roodheid verdwijnt meestal binnen 24 uur. Zwelling treedt vrijwel nooit op. Meestal worden geen korstjes gezien.


Soms ziet u enkele dagen na de behandeling “bruine” streepjes. Dit zijn onderhuidse korstjes en is een goede reactie. Doordat de bovenste huidlaag intact blijft herstelt de huid zich snel, waardoor de kans op infectie minimaal is. Het resultaat van de behandeling is na zes weken goed te zien. Het lichaam heeft dan de aangedane vaatjes afgevoerd en opgeruimd.

Wat moet ik doen voor en na de behandeling?

Voor een effectieve behandeling is van belang dat uw huid zo licht mogelijk is van kleur. U dient de zon 4 weken vóór en na de behandeling te mijden. Indien u toch graag in de zon verblijft, dient u de te behandelen huidzone te beschermen met een goede kwaliteit sunblock, om verkleuren van de huid tegen te gaan.


Het is belangrijk om niet aan eventuele korstjes te komen omdat de huid anders beschadigd kan worden.

PRICE LIST

bloedvaatjes, spataders

Enkele bloedvaatjes gezicht of bloedspinnetje (5-15min)

bloedvaatjes, spataders

Uitgebreide couperose (15-30min)

bloedvaatjes, spataders

Ontsierende bloedvaatjes benen, enkele

bloedvaatjes, spataders

Ontsierende bloedvaatjes benen, meerdere

Vraag een gratis intakegesprek aan

Wilt u weten wat de huidtherapeut voor u kan betekenen? Maak een afspraak voor een gratis en geheel vrijblijvend consult. Tijdens deze afspraak stelt de huidtherapeut een persoonlijk behandelplan voor u op. Zij geeft uitleg over de behandeling en uw vragen worden beantwoord.
couperose behandelen
arrow_drop_up arrow_drop_down