Behandeling tegen schimmelnagels

Behandeling tegen schimmelnagels

De hoofdoorzaak van schimmelnagels (onychomycose) zijn microscopische organismen die een overgroei van schimmels veroorzaken. Dit kan in, onder of op de nagel voorkomen. Uw teennagels ontwikkelen vaker schimmel omdat ze meestal in uw schoenen zitten, waar de warme omgeving schimmels de kans geeft om te gedijen.

Als u een schimmelnagelinfectie te lang laat voortduren, ontstaan er verschillende problemen. De geïnfecteerde nagel kan misvormd raken en steeds verder loskomen van uw nagelbed. Jeuk en pijn zijn onaangename neveneffecten; als ze te hevig zijn, kunt u problemen hebben met schoenen dragen of lopen.

Wanneer de Lutronic Clarity Laser wordt gebruikt om onychomycose te behandelen, wordt de laser zo gericht dat de warmte door de teennagel dringt tot in het nagelbed waar de schimmel aanwezig is. Wanneer de laser op het infectiegebied wordt gericht, remt de geproduceerde warmte de groei van de schimmel af en vernietigt deze. De hitte van de laser heeft ook een steriliserend effect, wat nieuwe schimmelgroei helpt te voorkomen.

FAQ

Is een laserbehandeling doeltreffend tegen schimmelnagels?
Klinische studies tonen aan dat de laser teennagelschimmel doodt en een heldere nagelgroei bevordert met één enkele behandeling in meer dan 80% van de gevallen. De laserbehandeling is veilig, doeltreffend en de meeste patiënten verbeteren meestal na hun eerste behandeling.

Hoeveel lasersessies zijn er nodig voor teennagelschimmel?
De schimmelgroei wordt geremd en sommige van de schimmel micro-organismen worden vernietigd, maar aangezien de infectie de behandeling gedeeltelijk kan overleven, is het onwaarschijnlijk dat u volledig genezen bent met slechts één sessie.

Voor een optimaal resultaat raden wij een serie van 3 - 4 behandelingen aan, met een tussenpoos van 1 - 2 weken. Dit is essentieel om alle schimmelsporen uit te roeien die na de eerste behandeling kunnen opkomen. Een aanzienlijke verbetering wordt echter meestal al na één behandeling gezien.

Doet een laserbehandeling van teennagels pijn?
Het is niet pijnlijk en vereist geen verdoving - Laserbehandeling voor schimmel teennagels wordt uitgevoerd in de kliniek en duurt meestal 15 - 30 minuten. Er is geen verdoving nodig omdat het geen pijn veroorzaakt en patiënten hun schoenen aan kunnen doen en verder kunnen gaan met de rest van hun dag zonder dat er nazorg nodig is.

Welke laserbehandeling is het beste voor teennagelschimmel?
De Lutronic Clarity laser doodt de schimmel die in en onder de teennagel leeft. Het laserlicht gaat door de nagel heen zonder deze of de omliggende huid te beschadigen. De Lutronic Clarity is doeltreffend en heeft niet de risico's en schadelijke bijwerkingen van orale antischimmelmedicijnen.


arrow_drop_up arrow_drop_down