Laserbehandeling voor wratten
Wratten worden veroorzaakt door het Humaan Papilloma Virus (HPV); het virus infecteert de bovenste huidlagen en zorgt ervoor dat de huid sneller groeit dan normaal, waardoor een bultje ontstaat. De wrat wordt gevoed door bloedvaten, maar de infectie zelf wordt meestal niet opgemerkt door het immuunsysteem omdat ze aan de oppervlakte van de huid zit. Dat is een van de redenen waarom ze zo lang kunnen blijven bestaan
Wratten kunnen gênant, frustrerend en pijnlijk zijn als ze zich op een druk- of wrijvingsgevoelige plek op je voet bevinden. Erger nog, zonder behandeling kunnen ze jarenlang aan je voeten blijven zitten en ze hebben de slechte gewoonte om zich ook te vermenigvuldigen. De meeste mensen willen er dus dolgraag vanaf.
Maar door de manier waarop wratten ontstaan, is het ook moeilijk om er efficiënt vanaf te komen. Thuiszorg heeft weinig of geen effect, en veel populaire wrattenbehandelingen kunnen pijnlijk en frustrerend zijn.
Een oplossing die u zou kunnen overwegen is laserbehandeling. Het is effectief, veilig, en de juiste keuze voor veel patiënten.
Lasertherapie voor wratten maakt gebruik van een medische laser met een hoog vermogen die in staat is zowel de bloedtoevoer naar de wrat af te snijden als het virus te vernietigen dat de wrat veroorzaakt. Nu de bloedtoevoer weg is, sterft de wrat uiteindelijk af en valt af.
Net als bij andere behandelingen voor wratten zijn er vaak meerdere sessies nodig om de wrat volledig te verwijderen. Tijdens uw eerste afspraak bespreken we wat u kunt verwachten van een volledige behandeling.
Waarom zou u kiezen voor een laserbehandeling in plaats van een meer conventionele aanpak, zoals het gebruik van een peelingzuur of cryotherapie? Hier zijn enkele van de belangrijkste voordelen:
- Zeer effectief. Lasertherapie heeft een van de hoogste algemene succespercentages onder de behandelingen die gewoonlijk voor plantaire wratten worden aangeboden.
- Minder pijnlijk. De meeste mensen vinden lasertherapie comfortabeler dan salicylzuur of vloeibare stikstof, die soms 10-20 minuten schrapen met een scalpel vereisen of blaarvorming kunnen veroorzaken. Een laserbehandeling is ook sneller klaar en geeft meestal niet veel ongemak.
- Nauwkeuriger. Met behulp van een laser kunnen we de wrat met een hoge mate van precisie behandelen, waardoor de schade aan het omringende gezonde weefsel wordt geminimaliseerd in vergelijking met traditionele chirurgie, salicylzuur en cryotherapie.
- Veiligheidsprestatie. Medische lasers worden al vele jaren gebruikt om een grote verscheidenheid van aandoeningen aan te pakken, en lasertherapie voor het verwijderen van wratten heeft een uitstekende staat van dienst. Er zijn weinig contra-indicaties, een laag percentage complicaties en normaal gesproken geen littekenvorming.
FAQ
Is laserbehandeling voor wratten effectief?
Lasertherapie heeft een van de hoogste algemene succespercentages onder de behandelingen die gewoonlijk voor plantaire wratten worden aangeboden. Minder pijnlijk. De meeste mensen vinden lasertherapie comfortabeler dan salicylzuur of vloeibare stikstof, waarvoor 10-20 minuten met een scalpel moet worden geschraapt of die blaarvorming kunnen veroorzaken.
Met lasertherapie heeft u hier geen last van.
Doet het laseren van wratten pijn?
De hitte van de laser kan ook het virus aanvallen dat de wrat veroorzaakt. De laser kan aanvoelen als een elastiekje dat tegen uw huid knapt. U zult niet veel pijn voelen nadat de procedure is uitgevoerd.
Heeft u na de behandeling last van blaren of littekens?
Nee, er is geen downtime na lasertherapie. Zodra de bloedtoevoer naar de wrat is afgesneden, sterft deze af zonder littekens op de huid achter te laten.