Steelwratjes en Fibromen Verwijderen - Renaissance Beauty Clinic

Bij Renaissance Beauty Clinic in Antwerpen-Berchem bieden we deskundige behandelingen voor steelwratjes en fibromen. Deze veelvoorkomende huidproblemen kunnen ongemakkelijk en ontsierend zijn, maar ons ervaren team staat klaar om je te helpen. Lees verder om te ontdekken wat steelwratjes en fibromen zijn, hoe ze ontstaan en welke behandelingsopties wij aanbieden om jouw huid weer gezond en stralend te maken.


Wat zijn Steelwratjes of Fibromen?

Dermatosis papulosa nigra is een veel voorkomende huidaandoening waarbij kleine, zwarte of bruine gezwellen verschijnen, meestal op delen van het bovenlichaam, zoals het gezicht, de nek en het bovenlichaam.


Dermatosis papulosa nigra (DPN) is een veel voorkomende en goedaardige huidlaesie. Het manifesteert zich doorgaans in de adolescentie en kan zich in omvang en aantal ontwikkelen naarmate de leeftijd vordert. Degenen die het meest door dit huidprobleem worden getroffen, zijn gekleurde mensen met een zwarte Afrikaanse, Aziatische en gemengde achtergrond, voornamelijk binnen de Fitzpatrick-huidtypeclassificaties 4-6.

Het kan zich presenteren als individuele verspreide laesies die zwart of donkerbruin van kleur zijn. Ze kunnen plat, licht verhoogd of merkbaar tegen het huidoppervlak liggen. Deze laesies hebben waarschijnlijk gewoonlijk een diameter van 1-5 mm.

Wat veroorzaakt steelwratten?

De exacte oorzaak van dermatosis papulosa nigra is grotendeels onbekend. Ongeveer 50% van de getroffenen zal echter een familiegeschiedenis van DPN melden, hetzij van een getroffen ouder of grootouder. Hoewel uit het meeste onderzoek blijkt dat dermatosis papulosa nigra erfelijk is, kan deze ook veroorzaakt worden door overmatige blootstelling aan de zon.

Klanten Reviews

Welke oplossingen zijn er voor Steelwratten bij Renaissance Beauty Clinic?

Lasertherapie: Long Pulse Nd: YAG-laserbehandeling

Steelwratten worden verwijderd met behulp van onze Clarity Laser. Lasertherapie is de meest effectieve manier om steelwratten te verwijderen zonder pijn, zonder bijwerkingen en met een snelle genezing van de huid. Er zal in de meeste gevallen maar 1 behandeling nodig zijn om de fibroom te verwijderen.


Prijzen en meer info

Renaissance Beauty Clinic

Als u geïnteresseerd bent in onze geavanceerde behandelingen om Fibromen aan te pakken, neem dan vandaag nog contact op met Renaissance Beauty Clinic. Wij bespreken graag uw huidproblemen en stellen samen met u een behandelplan op maat op. 

Boek nu je gratis online consultatie of kies direct je behandeling hierboven en boek online.


Voor meer informatie over al onze behandelingen en prijzen kunt u deze pagina raadplegen.

U kunt ons ook bellen, whatsappen of mailen. Ons deskundige team beantwoordt graag uw vragen en helpt u bij het vinden van een behandeling die bij u past.