Effectieve Behandelingen voor Spataders - Renaissance Beauty Clinic Antwerpen-Berchem

Welkom bij Renaissance Beauty Clinic in Antwerpen-Berchem, waar we gespecialiseerd zijn in het bieden van effectieve behandelingen voor spataders. Ons ervaren team van huidexperts staat klaar om je te begeleiden en op maat gemaakte oplossingen te bieden voor dit veelvoorkomende huidprobleem. Leer meer over wat spataders zijn, hun oorzaken en hoe wij ze bij Renaissance Beauty Clinic behandelen voor een heldere, gezonde huid.


Wat zijn Spataders?

Naarmate we ouder worden, merken velen van ons dat de rode, blauwachtige of paarse lijnen of gezwollen snaren zich over onze dijen en kuiten verspreiden. Deze abnormale, vervormde en verdraaide bloedvaten, bekend als spataderen (telangiectasia), komen bij ongeveer 60% van de volwassenen voor. 

Wat verhoogt het risico op ontwikkeling van spataders?

Iedereen kan spataderen of spataderen krijgen, maar vrouwen zijn twee keer zo vatbaar als mannen. Het probleem komt ook vaker voor bij mensen met een baan die hen op de been houdt, waaronder artsen, verpleegsters, koks, leraren en fabrieksarbeiders.

Andere factoren die kunnen bijdragen zijn onder meer veroudering, zwaarlijvigheid, zwangerschap, eerder trauma of een operatie aan de benen en een genetische aanleg. 

Wat veroorzaakt spataderen?

Gezonde aderen transporteren bloed naar het hart via eenrichtingskleppen om terugstroming te voorkomen. Deze kleppen zorgen ervoor dat het bloed in de goede richting kan stromen van oppervlakkige aderen naar diepere aderen en het hart. De bloedvaten zijn omgeven door spieren die samentrekken en helpen het bloed naar het hart te pompen. 

 

Door problemen met de kleppen, spieren of het bloed zelf kan het bloed zich echter in de ader ophopen, waardoor de druk toeneemt en de vaatwand verzwakt. De kleppen worden incompetent als gevolg van het verrekken van de vaatwand. Als gevolg hiervan zwellen en verdraaien de verwijde aderen; de kleine adertjes en haarvaten veranderen in spinaderen, en de meer prominente onderhuidse aderen veranderen in spataderen.

Een combinatie van spinaderen en spataderen

Vaak hebben mensen een combinatie van zowel spinaderen als spataderen. 

Spinaderen: Gebroken bloedvaten worden ook wel “spinadertjes” genoemd. Ze ontstaan wanneer adertjes blijvend verwijden of vergroten, net onder het huidoppervlak. Dit resulteert in kleine, rode lijntjes die uitwaaieren in een webvormig patroon. Ze kunnen overal op het lichaam voorkomen, maar zijn vaak te vinden op het gezicht en benen.

Spataders of varices zijn uitgezette aders die zich op de benen aftekenen als blauwe (soms rode) lijnen of dikke, knobbelige kronkels.


Spinaderen en spataderen zijn meer dan alleen een doorn in het oog. Vooral spataderen kunnen pijn of kramp in de benen veroorzaken. De verdikte aderen kunnen kloppen, branden, tintelen of zwaar aanvoelen. Ernstig ontstoken aderen kunnen gevoelig zijn bij aanraking en kunnen de bloedsomloop belemmeren, wat kan leiden tot jeukende, gezwollen enkels en het onderste derde deel van de scheenbenen.

Gevorderde gevallen van spataderen kunnen ook chronische veranderingen van de huid en het zachte weefsel veroorzaken, zoals verkleuring (donker worden) en zweren (veneuze zweren).

Welke behandelingen zijn er voor Spataderen bij Renaissance Beauty Clinic?

Lasertherapie: Long Pulse Nd: YAG-laserbehandeling van spataderen

Bij Renaissance gebruiken we de toonaangevende lasertechnologie van Lutronic Clarity, namelijk de Long Pulse Nd: YAG Laser om u te helpen spinaderen en spataderen te verwijderen zonder enige chirurgische ingreep.


Prijzen en meer info

DMK Body Facial

Een paramedische behandeling die wordt toegepast bij spataderen, fragiliteit van de haarvaten, zwakke bloedsomloop en zoveel meer. Het activeert de bloed- en lymfecirculatie en voorziet de huid van voedingsstoffen en zuurstof. Het stimuleert de activiteit van cellulaire enzymen.


Prijzen en meer info

Renaissance Beauty Clinic

Als u geïnteresseerd bent in onze geavanceerde behandelingen om Spinaders en Spataders te verwijderen, neem dan vandaag nog contact op met Renaissance Beauty Clinic. Wij bespreken graag uw huidproblemen en stellen samen met u een behandelplan op maat op. 

Boek nu je gratis online consultatie of kies direct je behandeling hierboven en boek online.


Voor meer informatie over al onze behandelingen en prijzen kunt u deze pagina raadplegen.

U kunt ons ook bellen, whatsappen of mailen. Ons deskundige team beantwoordt graag uw vragen en helpt u bij het vinden van een behandeling die bij u past.