Huidophoping Behandelen bij Renaissance Clinic, Antwerpen-Berchem

Huidcongestie en onreinheden zijn veelvoorkomende huidproblemen die zich vaak manifesteren als mee-eters, milia (gerstekorrels) en een oneffen huidtextuur. Een verstopte huid oogt vaak dik en dof. Hoewel huidcongestie enigszins verschilt van acne, kan het vaak leiden tot acne als het niet adequaat wordt behandeld. Ontdek bij Renaissance Beauty Clinic in Antwerpen-Berchem effectieve oplossingen voor huidcongestie. Met meer dan 15 jaar ervaring bieden we op maat gemaakte behandelingen die niet alleen de symptomen aanpakken, maar ook de onderliggende oorzaken van huidcongestie behandelen. Ons team van toegewijde huidexperts staat klaar om geavanceerde therapieën aan te bieden die de huidcongestie verminderen en je huid laten stralen. Plan vandaag nog een consult en werk samen met ons aan een heldere, gezonde huid.

Wat veroorzaakt congestie?

Simpel gezegd is congestie de ophoping van dode huidcellen, zweet, onzuiverheden en talg (olie) in de poriën. De meest voorkomende oorzaak van congestie is een ontoereikende huidverzorgingsroutine. Het is normaal dat onze huid huidcellen omzet en zweet en talg produceert. Verstopping ontstaan als we onze huid niet goed of correct reinigen, exfoliëren en goed hydrateren.

Een aangetaste of beschadigde huidbarrière kan ook leiden tot een verstopte of getextureerde en doffe huid. Slechte voeding,overmaat aan alcohol, roken, stress, gebrek aan slaap en incompatibele huidverzorging thuis kunnen allemaal bijdragen aan een aantasting van de huidbarrière en een verlaagde immuniteit, wat leidt tot een verdikking van onze huidlaag.

Tekenen van een verstopte huid

Uitgedroogde huid - TEW

Uitdroging is een gebrek aan water in de huid, waarbij de huid het water niet goed vasthoudt. Uitdroging is een veel voorkomend teken van een verminderde huidbarrière. Wanneer uw huidbarrière optimaal presteert, houdt uw huid de juiste hoeveelheid water vast. Wanneer de barrière wordt aangetast, verliest uw huid vocht, waardoor deze droog, ruw en soms schilferig wordt.


Mee-eters of zwarte punten

Mee-eters worden veroorzaakt door een ophoping van talg, dode huidcellen en andere onzuiverheden die de porie verstoppen. Wanneer deze opbouw wordt blootgesteld aan lucht, wordt deze geoxideerd, wat resulteert in de karakteristieke zwart/bruine tint waaraan mee-eters hun naam danken.


Doffe huid

Een verstopte huid ziet er vaak dof en dik uit. Dit komt doordat onze huidcellen naarmate ze ouder worden, door de huidlagen bewegen en droger en ouder worden naarmate ze het huidoppervlak bereiken. Wanneer uw huid verstopt is, zitten deze dode huidcellen op het huidoppervlak en worden ze niet goed manueel of van nature geëxfolieerd. 


Milia

Milia of gerstekorrels zijn kleine, pijnloze witte bultjes gevuld met keratine die op de neus, wangen of rond de ogen kunnen verschijnen. In tegenstelling tot puistjes heeft milia geen opening op het huidoppervlak, dus als je ze zelf probeert uit te knijpen of uit te knijpen, kun je littekens en huidbeschadiging veroorzaken.

Behandelingen om de Onreine huid in balans te brengen bij Renaissance Paramedical Skin Clinic?

Microdermabrasie

Een zachte, maar zeer effectieve, exfoliërende behandeling die is ontworpen om dode huidcellen te verwijderen die zich op de buitenste laag van de opperhuid bevinden, waardoor de huid onmiddellijk verfrist en gladder aanvoelt.

Proz Peeling
(inzetbaar vanaf je eerste behandeling)

De ideale exfoliatie verwijdert overtollig dode cel opbouw. Deze peeling is een ideale optie voor een dikke of verkleurde huid met gesloten comedonen. Het zet de huid open en egaliseert de huidstoon.

Renaissance Beauty Clinic

Als u geïnteresseerd bent in onze geavanceerde behandelingen om Acné aan te pakken, neem dan vandaag nog contact op met Renaissance Beauty Clinic. Wij bespreken graag uw huidproblemen en stellen samen met u een behandelplan op maat op. 

Boek nu je gratis online consultatie of kies direct je behandeling hierboven en boek online.


Voor meer informatie over al onze behandelingen en prijzen kunt u deze pagina raadplegen.

U kunt ons ook bellen, whatsappen of mailen. Ons deskundige team beantwoordt graag uw vragen en helpt u bij het vinden van een behandeling die bij u past.