Gerstekorrel / Milia Behandelingen bij Renaissance Beauty Clinic, Antwerpen-Berchem

Ontdek bij Renaissance Beauty Clinic in Antwerpen-Berchem effectieve oplossingen voor gerstekorrels. Met meer dan 15 jaar ervaring bieden we op maat gemaakte behandelingen die gerstekorrels niet alleen bestrijden, maar ook de onderliggende oorzaken aanpakken. Ons toegewijde team van huidexperts staat klaar met geavanceerde therapieën om gerstekorrels te verminderen, je huid te verhelderen en een egale teint te bevorderen. Boek vandaag nog een consult en werk samen met ons aan een heldere, gezonde huid.

Wat is een gerstekorrel?

Een gerstekorrel, ook wel een ‘milia’ genoemd, is een klein, goedaardig knobbeltje dat geel of wit van kleur kan zijn. Deze cysten, bekend als milia, worden vaak aangetroffen in groepen of clusters en bevinden zich meestal op de neus, onder de ogen of rond het jukbeen.

Milia kan behoorlijk ruw aanvoelen, bijna als een klein stukje gruis onder de huid, in tegenstelling tot een puist of vlek. Dit komt door het feit dat ze zijn samengesteld uit harde, dode huidcellen die niet kunnen ontbinden of ontsnappen onder het huidoppervlak.


In tegenstelling tot whiteheads of puistjes die verband houden met acne, vertonen miliumcysten geen roodheid of ontsteking. Hoewel ze niet schadelijk of besmettelijk zijn, kunnen sommige mensen hierdoor onzelfzeker zijn, vooral als ze zich op een zichtbaar deel van het lichaam, zoals het gezicht, bevinden.

Hoewel het soms lang kan duren voordat milia vanzelf verdwijnt, kan deze aandoening professioneel worden behandeld met een snelle, eenvoudige procedure.

Hoe ontstaan gerstekorrels?

Een milium cyste wordt gevormd wanneer keratine, een eiwit dat van nature door het lichaam wordt geproduceerd, vast komt te zitten in de oppervlaktelagen van de huid en een kleine cyste vormt. Een individueel milium wordt meestal gevormd aan de basis van een haarzakje of zweetklier, waar vuil en puin zich gemakkelijker kunnen verzamelen.

De redenen achter de vorming van Milia en waarom sommige individuen er gevoeliger voor zijn dan anderen, zijn grotendeels onbekend. Er zijn mogelijke verbanden ontdekt met een hoog cholesterolgehalte, maar dit is momenteel niet bewezen, hoewel we weten dat sommige factoren op het gebied van persoonlijke verzorging hieraan kunnen bijdragen.


Omdat milia worden gevormd door het vasthouden van dode huidcellen, is een van de belangrijkste redenen voor het optreden ervan het gebrek aan effectieve exfoliatie. Wanneer de huid niet regelmatig wordt geëxfolieerd, kunnen dode huidcellen en vuil zich ophopen op het huidoppervlak en vast komen te zitten in de poriën, waardoor milia en andere oneffenheden kunnen ontstaan. Sommige mensen merken misschien dat milium cysten vaker voorkomen naarmate ze ouder worden. Dit kan te wijten zijn aan het feit dat de snelheid van de celvernieuwing afneemt naarmate we ouder worden, wat betekent dat er nu vaker moet worden geëxfolieerd.


Een andere daarmee samenhangende oorzaak is het gebruik van te zware producten of het te veel aanbrengen van producten, vooral vochtinbrengende crèmes, op de huid. Dit probleem doet zich vaak voor rond de ogen, waar de huid dunner en gevoeliger is en minder vaak wordt geëxfolieerd. Dit gebied zal moeite hebben om deze zwaardere texturen te absorberen, waardoor de poriën in het gebied verstopt raken door overtollig product en zo nu en dan milia vormen.

Om deze reden is het raadzaam voor mensen die gevoelig zijn voor milia om een crème te gebruiken die speciaal is ontworpen voor de ogen en niet dezelfde vochtinbrengende crème die voor het hele gezicht wordt gebruikt, of als er al een oogcrème wordt gebruikt, om te kiezen voor een lichtere, gelachtige textuur in plaats daarvan.

Welke behandelingen zijn beschikbaar voor gerstekorrels bij Renaissance Beauty Clinic?

Lasertherapie

Gerstekorrels kunnen ook verwijderd worden met behulp van onze Clarity Laser. Er zal in de meeste gevallen maar 1 behandeling nodig zijn om de milia te verwijderen.

Renaissance Beauty Clinic

Als u geïnteresseerd bent in onze geavanceerde behandelingen om gerstekorrels aan te pakken, neem dan vandaag nog contact op met Renaissance Beauty Clinic. Wij bespreken graag uw huidproblemen en stellen samen met u een behandelplan op maat op. 

Boek nu je gratis online consultatie of kies direct je behandeling hierboven en boek online.


Voor meer informatie over al onze behandelingen en prijzen kunt u deze pagina raadplegen.

U kunt ons ook bellen, whatsappen of mailen. Ons deskundige team beantwoordt graag uw vragen en helpt u bij het vinden van een behandeling die bij u past.