Dermatose Papulosa Nigra Behandeling - Renaissance Beauty Clinic

Welkom bij Renaissance Beauty Clinic in Antwerpen-Berchem. Als ervaren specialisten bieden wij effectieve behandelingen voor Dermatose Papulosa Nigra (DPN). Lees verder om te ontdekken wat DPN is, hoe het ontstaat, en welke behandelingsmogelijkheden wij aanbieden om je huid weer gezond en stralend te maken.


Wat is Dermatose Papulosa Nigra?

Dermatosis papulosa nigra is een veel voorkomende huidaandoening waarbij kleine, zwarte of bruine gezwellen verschijnen, meestal op delen van het bovenlichaam, zoals het gezicht, de nek en het bovenlichaam.


Dermatosis papulosa nigra (DPN) is een veel voorkomende en goedaardige huidlaesie. Het manifesteert zich doorgaans in de adolescentie en kan zich in omvang en aantal ontwikkelen naarmate de leeftijd vordert. Degenen die het meest door dit huidprobleem worden getroffen, zijn gekleurde mensen met een zwarte Afrikaanse, Aziatische en gemengde achtergrond, voornamelijk binnen de Fitzpatrick-huidtypeclassificaties 4-6.

Het kan zich presenteren als individuele verspreide laesies die zwart of donkerbruin van kleur zijn. Ze kunnen plat, licht verhoogd of merkbaar tegen het huidoppervlak liggen. Deze laesies hebben waarschijnlijk gewoonlijk een diameter van 1-5 mm.

Wat veroorzaakt dermatose papulosa nigra?

De exacte oorzaak van dermatosis papulosa nigra is grotendeels onbekend. Ongeveer 50% van de getroffenen zal echter een familiegeschiedenis van DPN melden, hetzij van een getroffen ouder of grootouder. Hoewel uit het meeste onderzoek blijkt dat dermatosis papulosa nigra erfelijk is, kan deze ook veroorzaakt worden door overmatige blootstelling aan de zon.

Klanten Reviews

Welke oplossingen zijn er voor Dermatose Papulosa Nigra bij Renaissance Beauty Clinic?

Lasertherapie: Long Pulse Nd: YAG-laserbehandeling van spataderen

Dermatose Papulosa Nigra wordt verwijderd met behulp van onze Clarity Laser op dezelfde manier als steelwratjes. Er zal in de meeste gevallen maar 1 behandeling nodig zijn om de DPN te verwijderen.


Prijzen en meer info

Renaissance Beauty Clinic

Als u geïnteresseerd bent in onze geavanceerde behandelingen om Spinaders en Spataders te verwijderen, neem dan vandaag nog contact op met Renaissance Beauty Clinic. Wij bespreken graag uw huidproblemen en stellen samen met u een behandelplan op maat op. 

Boek nu je gratis online consultatie of kies direct je behandeling hierboven en boek online.


Voor meer informatie over al onze behandelingen en prijzen kunt u deze pagina raadplegen.

U kunt ons ook bellen, whatsappen of mailen. Ons deskundige team beantwoordt graag uw vragen en helpt u bij het vinden van een behandeling die bij u past.