Acne Behandelingen bij Renaissance Beauty Clinic, Antwerpen-Berchem

Ontdek bij Renaissance Beauty Clinic in Antwerpen-Berchem effectieve oplossingen voor acne. Met meer dan 15 jaar ervaring bieden we aangepaste behandelingen die niet alleen acne bestrijden, maar ook de onderliggende oorzaken aanpakken. Ons toegewijde team van huidexperts staat klaar met geavanceerde therapieën om acne te verminderen, littekens te behandelen en je huid weer te laten stralen. Boek vandaag nog een consult en werk samen met ons aan een heldere, gezonde huid.

Wat veroorzaakt acne?

Acne is een chronische ontstekingsziekte van de talgklieren die wordt gekenmerkt door mee-eters, whiteheads, macules, papels, puisten en cysten en leidt vaak tot littekens. De eerste reeks gebeurtenissen die gewoonlijk tot acne leiden, vooral acne in het gezicht, vindt plaats in de puberteit, wanneer het lichaam testosteron begint te produceren, wat vervolgens de talgklieren stimuleert om overtollig talg te produceren dat vervolgens in de haarzakjes wordt opgesloten. Dode cellen hechten zich aan deze kleverige substantie en er vormen zich bacteriën. Daarom kunnen de cellen niet exfoliëren en ontstaat er een harde massa in de huid. Acne is meestal genetisch bepaald, en de piekjaren van acne zijn bij vrouwen tussen de 14 en 17 jaar, en bij mannen tussen de 16 en 19 jaar. Meer dan 40% van de vrouwen zal gedurende hun hele leven last hebben van acne en ruim 35% van de mannen zal er ook last van hebben.


Met de huidige levensstijl, de stressniveaus en de toegenomen inname van medicijnen neemt acne bij volwassenen zeker toe. Elke cliënt krijgt een individueel behandelprogramma dat door zijn of haar huidspecialist wordt uitgewerkt voor hun specifieke huid acne problemen. Elke voorgeschreven behandeling zal van sessie tot sessie veranderen naarmate de huid verandert. Bij alle behandelingen is een thuisrecept inbegrepen, dat strikt moet worden nageleefd om de best mogelijke resultaten te verkrijgen.

Hoe ontstaat Acne?

Onder je huid zijn je poriën verbonden met klieren. Deze klieren produceren een natuurlijke olieachtige substantie die bekendstaat als talg. Talg wordt door het lichaam aangemaakt om uw huid te bedekken, waardoor deze gehydrateerd en beschermd blijft.


Een overproductie van talg draagt echter direct bij aan het ontstaan van acne. Wanneer dit gebeurt, raken de poriën ontstoken door overtollig talg of celresten, waardoor een ideale omgeving ontstaat waarin vuil en bacteriën zich kunnen nestelen. De huid reageert door papels en puisten te vormen als reactie op een geblokkeerde klier of follikel.

Wat is de werkwijze?

Het behandelen van acne, huid opstoppingen, onbalans, het doden van bacteriën, het stabiliseren en beheersen van de talgproductie kost tijd, toewijding en natuurlijk TEAMWORK!


Bij het starten van de behandeling kan de huid eerst erger worden voordat deze beter wordt! We concentreren ons NIET alleen op de oppervlakte, maar we herbouwen de hele huidstructuur van binnenuit (cellulair niveau) tot aan de oppervlakte, zodat uw huid gezond en gelukkig blijft zolang deze behouden blijft.


De eerste paar weken (afhankelijk van uw huidconditie) kunnen moeilijk zijn, omdat u mogelijk meer puistjes, soms pijnlijke cysten, roodheid, een ongelijkmatige teint of littekens zult zien. Dit vooral als u de ‘slechte’ gewoonte heeft om aan uw huid te peuteren, wat wij NIET graag zien gebeuren tussen de behandelingen in of OOIT nog!


Uiteindelijk zal alles normaliseren en zal de zuivering fase volgen met een genezings- en wederopbouw proces (wat zo bemoedigend is).


Zou u niet blij zijn om enige verbetering in uw huid te zien?

Welke behandelingen zijn beschikbaar voor acne bij Renaissance Paramedical Skin Clinic?

Thuis behandelplan

Bij Renaissance Beauty Clinic kunnen we u helpen een thuis verzorgingsplan op maat te maken dat past bij uw huid ! Dit is de eerste en belangrijkste stap naar de verbetering van uw acne.

Infini Microneedling-Radiofrequentie

De INFINI-behandeling voor acne met vorming van acne littekens door Lutronic vertegenwoordigt een vooruitgang in fractionele radiofrequentie technologie. Het werd in 2013 door de Amerikaanse FDA goedgekeurd en is effectief bij de behandeling van een groot aantal huidaandoeningen, zoals acne littekens , huidverslapping , vergrote poriën, rimpels en fijne lijntjes.

De diepte van de energieafgifte kan worden aangepast aan de litteken diepte van 0,5 mm tot 3,5 mm. Dit zal grotere diepten van de huid kunnen doordringen in vergelijking met standaard fractionele ablatieve laser apparaten.

DMK behandeling Voor congesties - RVT
(dit kan nooit de eerste behandeling zijn en dient ingezet te worden na minimum 2 enzyme behandelingen)

Uitstekend voor kwetsbare haarvaten en gezwollen haarvaatjes. Kan ingezet worden bij acné en rode vasculaire acne littekens, 

DMK Power Enzyme Therapy
(aan te raden na opstart van je DMK thuis protocol)

Deze behandeling verwijdert dode huidcellen en gifstoffen, bevordert de bloedcirculatie. Helpt bij acne, pigmentatie en herstelt de functionaliteit en structuur van de huid.

Dieptereiniging Volwassenen
(vanaf 18 jaar)

De dieptereiniging is de ideale behandeling om zwarte punten, comedonen, gerstekorrels en andere onzuiverheden te verwijderen en de huid te ontgiften van schadelijke stoffen. Er worden maar liefst 3 peeling technieken en een manueel techniek toegepast bij deze behandeling om de dode huidcellen en alle andere onzuiverheden te verwijderen.

Dieptereiniging voor de ‘Tiener Acne Huiden’
(vanaf 12 jaar tem 18 jaar)

Een geweldige eerste stap gezichtsbehandeling voor een jonge acne huid met milde tot ernstige acne en mee-eters. Verhoogt het gevoel van eigenwaarde.

Renaissance Beauty Clinic

Als u geïnteresseerd bent in onze geavanceerde behandelingen om Acné aan te pakken, neem dan vandaag nog contact op met Renaissance Beauty Clinic. Wij bespreken graag uw huidproblemen en stellen samen met u een behandelplan op maat op. 

Boek nu je gratis online consultatie of kies direct je behandeling hierboven en boek online.


Voor meer informatie over al onze behandelingen en prijzen kunt u deze pagina raadplegen.

U kunt ons ook bellen, whatsappen of mailen. Ons deskundige team beantwoordt graag uw vragen en helpt u bij het vinden van een behandeling die bij u past.