Een stralende, gezonde huid is de beste foundation

Prijzenlijst
Voor Acné huid

Huidverjongend

Opfrissen van huidkleur

Peeling van de Huid bij Renaissance Beauty in Antwerpen

Acne littekens. Rimpels. Pigmentvlekken. Rokershuid. Herken je er één of meerdere hiervan?
Helaas komen deze kwaaltjes vaker voor dan gedacht en zorgen voor een paniekreactie bij de meesten. Van huidverzorgingsproducten die beweren ouderdomsvlekken te genezen tot eindeloze online zoekopdrachten, we hebben overal op gejaagd in de hoop uiteindelijk die 'magische' behandeling te vinden om deze huidonregelmatigheden te wissen.


Gelukkig zijn er oplossingen. Fruitzuurpeelings en laserpeelings zijn twee huidvernieuwingsprocedures die beschadigde gebieden verwijderen om huidregeneratie te stimuleren. Het eindresultaat? Een gladdere, effen en gerevitaliseerde huid. 

Het bestrijden van uw probleemgebieden was nog nooit zo eenvoudig, maar het kan overweldigend zijn als u nieuw bent in de wereld van huidvernieuwing.

De verschillen tussen fruitzuurpeelings en laserbehandelingen

Fruitzuurpeelings en laserbehandelingen zijn huidvernieuwingsprocedures die oude huid verwijderen om nieuwe huidcelgroei te bevorderen. Beide behandelingen worden vaak gebruikt om acnelittekens en hyperpigmentatie te minimaliseren, fijne lijntjes en rimpels te verminderen en problemen met zonbeschadiging zoals ouderdomsvlekken te corrigeren.


Wat vooral fruitzuurpeelings en laserbehandelingen onderscheidt, is de procedure zelf. Zoals de naam al aangeeft, gebruikt de een fruitzuuroplossingen om de huid te verwijderen en de ander lasers.


Fruitzuurpeelings gebruiken zure oplossingen van verschillende sterktes om de buitenste laag van de huid te behandelen. Er zijn drie soorten peelings: oppervlakkige, medium en diepe peelings. Oppervlakkige fruitzuurpeelings  zijn zacht en gebruiken milde zuren om de huid licht te exfoliëren. Medium sterke fruitzuurpeelings (bijv. glycolzuurpeelings en TCA-peelings) zijn indringender en dringen door tot in de middelste en buitenste laag van de huid. 

Diepe chemische peelings (bijv. fenolzuurpeelings) zijn te sterk en worden niet toegepast door ons beautysalon in Antwerpen


Laserresurfacing-behandelingen gebruiken lichtstralen om de huid binnen te dringen, waarbij één laag per keer wordt verwijderd. De lasermethode zorgt voor een nauwkeuriger verwijderingsproces. De Alexandrite laser en Nd:Yag laser kunnen hiervoor ingezet worden. De Alexandrite is intenser maar geven de beste resultaten door de huid te verdampen. De Nd:Yag laser is minder opdringerig voor de huid en verwarmt de huid zonder deze te vernietigen. Dit gaat de collageen en elastine stimmuleren dieper in de huid.

Houd er rekening mee dat, omdat Nd:Yag niet zo krachtig is als de Alexandrite laser, meerdere sessies nodig kunnen zijn voor de beste resultaten.


De twee procedures verschillen afhankelijk van de huidskleur. Mensen met een donkere huidskleur hebben het meeste baat bij een fruitzuurpeeling of Nd:Yag laser. Donkere huidtinten zijn vaak vatbaar voor hyperpigmentatieproblemen, zoals postinflammatoire hyperpigmentatie (PIH) vanwege een verhoogde hoeveelheid melanine in hun huid. fruitzuurpeelings gebruiken zure oplossingen om de collageenproductie te stimuleren en bevatten antioxidanten die beter doordringen in een donkere huid en pigmentvlekken behandelen. De Nd:Yag laser darentegen pakt de pigmentatie onderhuids aan en stimmuleert collageen zonder de opperhuid te beschadigen. In beide gevallen, zullen we heel nauwkeurig en voorzichtig te werk moeten gaan om geen nieuwe hyperpigmentatie teweeg te brengen. Er zullen dus meerdere sessies nodig hebben om de gewenste resultaten te bereiken. 

Prijzenlijst